Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPariz svjedočio kontroverznoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 2024

Pariz svjedočio kontroverznoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 2024

Olimpijske igre na rijeci Seni

U jučerašnjem spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara, Pariz je prvi put ugostio ceremoniju van stadiona. Reka Sena bila je pozornica za ovaj historicčki događaj, privlačeći pažnju svjetske javnosti.

Hapšenja i kontroverze

Nešto prije početka Igara, uhapšen je šef kuhinje ruskog porijekla. Optužen je za špijunažu i pokušaj ometanja ceremonije. Ova vijest dodatno je potresla međunarodnu javnost.

Društvene mreže o incidentima

Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, kritikovala je brojne incidente tokom otvaranja. Na društvenim mrežama iznijela je sumnje o bezbjednosti događaja i postavila pitanje o povećanom broju “špijuna” u gradu.

Kritika na sve strane

Zaharova se osvrnula na to koliko je situacija u Parizu postala neprihvatljiva. Izjavila je da je centar grada postao “gnijezdo za beskućnike”. Dodala je da su tokom ceremonije timovi Sjeverne i Južne Koreje bili pomiješani, što je izazvalo dodatne konzultacije o organizaciji.

Neobični izvođači

Na kraju, Zaharova je kritizirala izbor izvođača. Baklju je nosio reper Snoop Dogg, što je u javnosti izazvalo podijeljene reakcije. Ovakvi izbori dodatno su unijeli kontroverzu u ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -