Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetNovi brutalni napad Hezbolaha na djecu izazvao osudu Izraela

Novi brutalni napad Hezbolaha na djecu izazvao osudu Izraela

Izraelska vojska objavila je da je Hezbolah izvršio jedan od najbrutalnijih napada na dječije igralište. U ovom stravičnom napadu ubijeno je najmanje desetero djece na nogometnom igralištu. Izraelski mediji javljaju da je prema izvještajima, napad izveden na području Golanske visoravni.

Netanyahu izražava saučešće i osudu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu razgovarao je sa liderom druške zajednice, šeikom Muafakom Tarifom. U tom razgovoru, Netanyahu je izrazio duboko saučešće zbog tragičnih događaja. “Izražavam užas zbog ubistva djece i nevinih”, dodao je izraelski premijer.

Poruka Hezbolahu

Netanyahu je uputio jasnu poruku Hezbolahu. “Jasno sam stavio do znanja da Izrael neće dozvoliti da ovaj napad prođe jednostavno”, naglasio je. Poručio je da će “Hezbolah platiti visoku cijenu kakvu nisu platili do sada”. Ove riječi dolaze usred rastućih tenzija u regiji.

Reakcije na napad

Ovaj napad izazvao je lavinu reakcija i osuda širom svijeta. Izrael se suočava s ozbiljnim sigurnosnim izazovima, a ovakvi događaji dodatno pogoršavaju situaciju. Očekuje se da će međunarodna zajednica reagovati na ove nasilne akcije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -