Petak, 22 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakRecept za ukusnu čorbu od kokošijeg mesa

Recept za ukusnu čorbu od kokošijeg mesa

Uvod u recept

Čorba od kokošijeg mesa je savršen izbor za sve one koji traže ukusno i hranljivo jelo. Ovaj recept je jednostavan i brz za pripremu, a rezultati će vas oduševiti.

Sastojci potrebni za pripremu

Za ukusnu čorbu potrebno je slijedećih sastojaka:

– 500 g kokošijeg mesa,

– 100 g mrkve,

– 50 g celera,

– 50 g peršunovog korijena,

– 100 g bamje,

– 20 g riže,

– 2 dl kiselog vrhnja,

– 3 žumanca,

– so,

– limunov sok.

Priprema čorbe

Prvi korak je pranje kokošijeg mesa. Zalijte ga hladnom vodom i dodajte so. Zatim, dodajte očišćeno povrće i kuhajte polako. Kada je meso mekano, odvojite ga od kostiju, a juhu procijedite.

Iscjeđeno meso i povrće narežite na komadiće. U posebnoj posudi skuhajte rižu te je dodajte u čorbu. Bamiju namočite u vreloj vodi i dodajte joj čorbi. Kuhajte još nekoliko minuta, zatim zakiselite čorbu limunovim sokom i po potrebi dosolite.

Na kraju, sklonite lonac s vatre. Čorbu zgusnite kiselim vrhnjem i žumancima. Nakon što se jednom zgustila, ne smije se više kuhati, kako ne bi zagorjela.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -