Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometTransfer Muhameda Buljubašića u Rizespor na pomolu

Transfer Muhameda Buljubašića u Rizespor na pomolu

Izvještaji sajtova Sports Digitale i karadenizgazete.com nagovještavaju transfer Muhameda Buljubašića iz Sarajeva u Çaykur Rizespor. Trener Rizespora, Dal Varešanović, predložio je Buljubašića svojim upravnicima kao bivšeg saigrača iz Bordo tima.

Rizespor ubrzava pregovore o transferu

Dvadesetogodišnji vezni igrač dobio je pozitivne ocjene od trenera Ilhana Paluta. Rizespor je već pokrenuo pregovore sa FK Sarajevom o dovođenju talentovanog vezista. Varešanović smatra da je Buljubašić igrač svijetle budućnosti, a uprava Rizespora želi brzo završiti ovaj transfer.

Buljubašićev nastup i povrede

Buljubašić nije igrao u evropskim utakmicama Sarajeva zbog povrede. Njegov ugovor sa Sarajevom važi još dvije godine, što otvara mogućnost za veće obeštećenje ako se transfer realizuje. Prošle sezone, na poziciji centralnog veznog, odigrao je 30 utakmica. U tih 30 mečeva, proveo je 1.822 minute na terenu i zabilježio tri asistencije.

Reprezentativna karijera

Talentovani vezista je također igrao za U-21 reprezentaciju BiH, gdje je nastupao četiri puta. Očekuje se da će ovakva forma i potencijal privući pažnju i drugih klubova, a transfer u Rizespor dodatno će umanjiti pritisak na mladog igrača.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -