Marinada od mlijeka za sočan pileći file
Marinada se obično koristi za pripremu hrane prije pečenja ili kuhanja kako bi se poboljšao okus i tekstura. Jedan od popularnih načina je upotreba marinade od mlijeka za pileći file kako bi se meso omekšalo i upilo arome.
Sastojci i priprema
Sastojci za ovu ukusnu marinadu uključuju 1 šoljicu mlijeka, 1/4 šoljice maslinovog ulja, sitno nasjeckana 2 čehna bijelog luka, 2 kašike svježeg sjeckanog peršuna, 1 kašiku meda, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu. Sve sastojke pomiješajte u zdjeli, dodajte pileći file i ostavite da se marinira najmanje 1 sat (ili preko noći) u frižideru.
Kako postići savršen rezultat
Pecite ili kuhajte pileći file prema receptu uz dodatak ove marinade od mlijeka koja će pomoći omekšati meso i dati mu nježnu kremastu teksturu. Začini poput bijelog luka, peršuna i meda dodat će aromu i okus koji će oduševiti vaše nepce.