Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijeOtvoren 5. "ŠA Fest" u Prijedoru uz spektakularan program i izložbu nostalgičnih...

Otvoren 5. “ŠA Fest” u Prijedoru uz spektakularan program i izložbu nostalgičnih logotipa

U malom gradu na Sani sinoć je svečano otvoren 5. “ŠA Fest” uz bogat program i zanimljive sadržaje. Posjetitelji su imali priliku uživati u izložbi studenata grafičkog dizajna iz Banja Luke i Novog Sada, te izložbi beogradskog dizajnera Ognjena Rankovića pod nazivom “Jugo logo”. Na Malom gradskom trgu nastupili su “HAOS animatori” i zvijezde Đurđevdanskog festivala iz Prijedora, dok je ispred Galerije “Sreten Stojanović” organizirana likovna radionica “Art kutak” za najmlađe.

Galerija “Sreten Stojanović” posjetiteljima je pružila priliku da se upoznaju s oko 400 nostalgičnih logotipa iz vremena bivše Jugoslavije. Grafički dizajner Nikola Rodić istakao je da su logotipi pažljivo rekonstruirani te da su autentični radovi nastali ručnim iscrtavanjem pomoću računalnih softvera.

Popularni stand up komičar Neša Bridžis zabavljao je posjetitelje svojim nastupom, naglašavajući ljubav prema prijedorskoj publici. Nakon njega, koncert je održao Rambo Amadeus, dok je festival nastavljen ekološkim, muzičkim i radionicama joge u “Anti stres” zoni. “ŠA Fest” je posvećen sjećanju na muzičara i likovnog umjetnika Dalibora Popoviča Mikšu.

Posjetitelji su istakli da su oduševljeni raznovrsnim sadržajima festivala te se raduju nastavku događaja i programima koji slijede.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -