Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetVincent Drensfild otkriva tajnu dugovječnosti: 6 savjeta za kvalitetan život u poznim...

Vincent Drensfild otkriva tajnu dugovječnosti: 6 savjeta za kvalitetan život u poznim godinama

Vincent Drensfild – 110-godišnjak koji i dalje vozi automobil i uživa u životu

Vinsent Drensfild, jedan od najstarijih ljudi na svijetu, otkriva tajnu svoje dugovječnosti. Sa 110 godina, ovaj vitalni starac iz Nju Džersija svakodnevno vozi automobil i uživa u životu bez zdravstvenih problema poput raka ili srčanih bolesti. Njegova unuka Erika Lista ističe da mu ne bole leđa ni glava, a otkrila je i 6 ključnih savjeta za dugovječnost koje praktikuje.

Vinsentove rutine za dugovječnost

1. Pijenje mlijeka svaki dan: Kako bi ojačao kosti, Drensfild svakodnevno pije mlijeko, navika koju je stekao još sa 15 godina radeći na farmi.

2. Fleksibilna ishrana: Iako preferira mediteransku ishranu, on uživa u hamburgerima, čokoladi i slatkišima kada za tim osjeti potrebu.

3. Prestanak pušenja i umjerena konzumacija alkohola: Nakon 20 godina pušenja, Drensfild je odlučio prestati, a alkohol konzumira umjereno.

4. Aktivnost i korisnost: Volontirajući kao vatrogasac i stalno učeći nove stvari, Drensfild vidi svrhu života u aktivnosti i korisnosti.

5. Fizička aktivnost: I u poznim godinama, ovaj vitalni starac redovno vježba i kreće se, održavajući aktivan stil života.

6. Druženje: Drensfild uživa u druženju s prijateljima i održava bogat društveni život, što također doprinosi njegovom dugovječnom i sretnom životu.

Vinsent Drensfild – inspiracija za sve nas

Vinsent Drensfild svojim primjerom dokazuje da je ključ dugovječnosti u zdravim navikama, aktivnom životu i pozitivnom društvenom okruženju. Njegovi savjeti mogu biti inspiracija svima koji teže kvalitetnom i sretnom životu u poznim godinama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -