Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometHaos na fudbalskom terenu: Maroko pobijedio Argentinu nakon kontroverznog završetka utakmice

Haos na fudbalskom terenu: Maroko pobijedio Argentinu nakon kontroverznog završetka utakmice

Utakmica između Maroka i Argentine završena je na najneobičniji mogući način prije dva sata. Iako je rezultat bio 2:2, nakon 16 minuta nadoknade, Argentinci su postigli gol za 2:2 u posljednjim sekundama, što je izazvalo pravi haos na stadionu. Međutim, sudija Glenn Nyberg je prekinuo utakmicu zbog bacanja topovskih udara na teren, iako je vrijeme isteklo.

Nakon sat i po od posljednjeg zvižduka, sudija je pozvao igrače da se vrate na teren i odigraju još tri minute. Gol Argentinaca za 2:2 je poništen, te su posljednje tri minute odigrane s vodstvom 2:1 za Marokance. Utakmica je nastavljena bez publike, VAR je poništio gol zbog ofsajda, te je nakon tri minute označen konačni kraj.

Marokanci su tako upisali veliku pobjedu nad Argentinom na startu Olimpijskih igara u Parizu, a nogomet je doživio jednu od najčudnijih situacija u posljednjim decenijama.

Selektor argentinske selekcije, Javier Mascherano, nazvao je ovaj događaj “najvećim cirkusom u historiji nogometa”, dok je Lionel Messi kratkom porukom na Instagramu opisao situaciju kao “nevjerojatnu”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -