Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakLuksuzna poslastica: Sarajevski restoran nudi zlatnu janjetinu kao specijalitet

Luksuzna poslastica: Sarajevski restoran nudi zlatnu janjetinu kao specijalitet

Svijet gastronomije svakodnevno nas iznenađuje novim trendovima i luksuznim poslasticama. Od poznatog Salt Baeja pa do svjetski poznatih restorana, jela obogaćena komadićima zlata postala su neizostavan dio ponude. U tom trendu, ističe se sarajevski restoran Kibe Mahala koji nudi svoj specijalitet nazvan “maksuzija kod Kibeta” – zlatnu janjetinu.

Na društvenim mrežama već se širi priča o ovom ekskluzivnom jelu koje privlači pažnju svojim luksuznim izgledom. Fotografije zlatom obloženih komada janjećeg mesa plijene pažnju ljubitelja fine kuhinje i one koji uživaju u gastronomskim izazovima.

Dok je Jablanica poznata po svojim specijalitetima od janjetine, čini se da je sarajevski restoran Kibe Mahala postao nova gastro atrakcija koja se ističe ponudom zlatne janjetine. Restoran već godinama slovi kao jedna od najprestižnijih gastronomskih destinacija u Sarajevu, te je ugostio veliki broj poznatih ličnosti iz političkog, javnog i kulturnog života, kako domaćih tako i stranih.

Ova luksuzna poslastica definitivno privlači pažnju istančanih gurmana željnih novih ukusa i doživljaja uživanja u hrani.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -