Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaSkandal u Crnoj Gori: Rekonstrukcija Vlade za prodaju nacionalnih interesa?

Skandal u Crnoj Gori: Rekonstrukcija Vlade za prodaju nacionalnih interesa?

U političkim krugovima Crne Gore trenutno vlada velika burza zbog najava lidera stranaka koje bi mogle postati suštinski dio nove rekonstruisane vlasti. Predsjednik DPS-a, Marko Živković, otvoreno je prozvao premijera zbog moguće prodaje nacionalnih interesa u svrhu spašavanja Spajića i PES-a. On je istakao da je cijena toga previsoka, a da bi premijer radije zadržao svoju fotelju nego što bi izdao državu.

Živković je također javno kritikovao lidera Nove srpske demokratije, Andriju Mandića, nazivajući ga stvarnim liderom skupštinske većine. Dodao je da ulazak Bošnjačke stranke u Vladu može dovesti do ozbiljnih problema s obzirom na njihove stavove o ratnim zločincima i negiranju genocida u Srebrenici.

Nadalje, lider DPS-a je naglasio da je zbog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom pala prethodna Vlada, te da bi ulazak Bošnjačke stranke u novu vlast mogao biti “air-bag” za ulazak Demokratskog fronta.

Situacija u Crnoj Gori postaje sve napetija kako se bliži formiranje nove Vlade, a javnost s nestrpljenjem iščekuje rasplet.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -