Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaHDZ BiH i HDZ: Jačanje saradnje za unaprjeđenje položaja Hrvata u BiH

HDZ BiH i HDZ: Jačanje saradnje za unaprjeđenje položaja Hrvata u BiH

Visoki dužnosnici HDZ-a Bosne i Hercegovine i HDZ-a iz Republike Hrvatske su razgovarali o aktuelnim političkim pitanjima, s posebnim fokusom na jačanje međusobne saradnje i unaprjeđenje položaja Hrvata u BiH.

Razgovor o ključnim temama

HDZ BiH je istakao važnost razgovora o nizu tema od ključne važnosti za obje stranke i hrvatski narod. Naglasak je stavljen na potrebu daljnjeg jačanja saradnje između stranaka, te na unapređenju životnih uvjeta i zaštiti prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Zajednički ciljevi

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je uvjerenje da će zajedničkim naporima, uz iskustvo i podršku HDZ-a iz Republike Hrvatske, osigurati potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH.

Puna podrška za Hrvate u BiH

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković naglasio je da će se HDZ zalagati za ostvarivanje pune ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini. Pohvalio je napore zemlje na reformama i istaknuo važnost daljnjeg napretka ka članstvu u EU.

Ključna saradnja za zajedničke ciljeve

HDZ BiH istakao je ključnu ulogu saradnje s HDZ-om Republike Hrvatske u ostvarenju zajedničkih ciljeva, te najavio nastavak rada na poboljšanju uvjeta za Hrvate u Bosni i Hercegovini uz podršku Republike Hrvatske.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -