Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetEmotivni protest u Nizozemskoj: 16.000 parova cipela u čast palestinskoj djeci iz...

Emotivni protest u Nizozemskoj: 16.000 parova cipela u čast palestinskoj djeci iz Gaze

U gradu Groningenu u Nizozemskoj organizovan je emocionalni događaj gdje je postavljeno 16.000 pari cipela simbolizirajući ubijenu palestinsku djecu iz Gaze. Fondacija Plant een Olijfboom je okupila stotine građana koji su učestvovali u postavljanju cipela, a svaki par predstavlja jedno dijete. Pored toga, pojedinačno su postavljene cipele koje simboliziraju djecu koja su izgubila udove u izraelskim napadima. Tokom događaja su pročitana imena ubijene djece, a cilj je bio da se nizozemska javnost osvijesti o situaciji i pokaže podršku palestinskoj djeci u Gazi.

Esther van der Most, direktorica Fondacije Plant een Olijfboom, istakla je da je stvarni broj ubijene djece u Gazi daleko veći od zvanično registrovanog. Ovaj događaj je bio emotivan apel za prestanak nasilja, posebno u kontekstu kontinuiranih brutalnih napada izraelskih snaga na Gazu. Izrael se suočava sa međunarodnom osudom zbog kršenja rezolucija UN-a i napada na palestinske civile.

Ovaj protest je podsjetnik na tragične posljedice sukoba u Gazi, gdje su hiljade ljudi ubijene i ranjene. Organizatori događaja nadaju se da će ovakve inicijative podići svijest i potaknuti akciju za zaštitu djece u ratom pogođenim područjima poput Gaze.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -