Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetDžo Bajden podržao Kamalu Haris kao svoju nasljednicu

Džo Bajden podržao Kamalu Haris kao svoju nasljednicu

Džo Bajden podržao Kamalu Haris kao demokratskog kandidata za predsjedničke izbore

Aktuelni američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) iznenadio je javnost svojom odlukom da podrži Kamalu Haris kao svoju nasljednicu na predstojećim predsjedničkim izborima. Nakon što je najavio svoje povlačenje iz predsjedničke utrke, Bajden je istakao kako vjeruje da će Haris uspješno predstavljati demokrate u borbi protiv aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa.

Demokratski kandidat odustao od izbora

Nakon svoje odluke da se povuče iz predsjedničke trke, Džo Bajden je odlučio jasno podržati Kamalu Haris kao glavnu kandidatkinju demokratske stranke za predsjedničke izbore. Bajden je istakao da je njegova prvobitna odluka da odabere Haris za potpredsjednicu bila jedna od najboljih odluka koje je donio i vjeruje u njenu sposobnost da pomogne demokratima da pobijede na izborima.

Podrška za pobjedu protiv Trampa

U obraćanju javnosti, Bajden je pozvao svoje kolege demokrate da se udruže i podrže Kamalu Haris u izbornoj utrci kako bi zajedno pobijedili Trampa na predstojećim izborima. Istakao je važnost jedinstva unutar stranke i odlučnost u ostvarivanju pobjede na izborima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -