Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetIntenzivne operacije gašenja požara na brodu "Maersk Frankfurt": Pomorac iz Crne Gore...

Intenzivne operacije gašenja požara na brodu “Maersk Frankfurt”: Pomorac iz Crne Gore stradao, 20 članova posade još uvijek na brodu

Intenzivne operacije gašenja požara na kontejnerskom brodu “Maersk Frankfurt” kod obala zapadne Indije ulaze u treći dan zaredom, dok svih 20 preostalih pomoraca iz njegove posade i dalje ostaju na brodu. Nažalost, jedan pomorac sa Filipina stradao je prilikom eksplozije petak popodne. Spasioci iz Obalne straže Indije su promijenili taktiku i sada koriste vatru za gašenje požara uz pomoć specijalnih suvih protivpožarnih hemikalija.
Požar je lokalizovan na pramčanom dijelu broda, ali se postepeno širio prema sredini. Među 5,500 kontejnera na brodu su i zapaljive i eksplozivne materije, što predstavlja dodatni izazov za spasioce. Neki kontejneri su već eksplodirali u proteklim satima, ali zasad nema neposredne opasnosti za posadu. Helikopteri i patrolni brodovi sprovode operacije gašenja, dok su avioni za nadgledanje situacije i spremni za evakuaciju ako zatreba.
Obalna straža Indije objavila je da su napori na gašenju požara u toku, uz napore da se osigura sigurnost posade i ublaže ekološke posljedice incidenta. Uz već aktivne spasioce, operaciji se pridružio još jedan patrolni brod. Situacija na brodu se prati pažljivo, a za sada nema potrebe za evakuacijom preostalih članova posade.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -