Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeFitnessRizzo otkriva tajnu za uspješno mršavljenje: Hodanje i pravilna ishrana ključni za...

Rizzo otkriva tajnu za uspješno mršavljenje: Hodanje i pravilna ishrana ključni za zdraviji život

Popularna influenserica Rizzo ponovo je izazvala pažnju javnosti svojim savjetima o mršavljenju i fitnesu. Podijelila je svoju jednostavnu, ali efikasnu metodu 2-2-2 koja je postala viralna, ističući koristi za tijelo i um.

Hodanje je ključno

Na platformi TikTok, Rizzo je naglasila važnost hodanja, naglašavajući da to nije samo korisno za mršavljenje, već i za očuvanje kardiovaskularnog i mentalnog zdravlja. Smjernice preporučuju 150 minuta umjerene aktivnosti sedmično i vježbanje mišića barem dva puta.

Proteini i zdravlje

Rizzo je otkrila da svakodnevno konzumira 120 grama proteina, ističući važnost pravilnog unosa u skladu s tjelesnom težinom. Stručnjaci upozoravaju da prekomjerni unos proteina može povećati rizik od srčanih problema te ističu važnost pravilnog planiranja prehrane.

Istraživanja pokazuju da pravilna ishrana i redovna fizička aktivnost poput hodanja mogu donijeti brojne zdravstvene koristi. Rizzo savjetuje da se prilikom postavljanja zdravstvenih ciljeva posavjetujete sa stručnjakom kako biste pronašli optimalan plan za sebe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -