Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometKerim Alajbegović: Bh. supertalent na putu ka fudbalskoj slavi u Bayeru

Kerim Alajbegović: Bh. supertalent na putu ka fudbalskoj slavi u Bayeru

Nakon što su prošle sezone senzacionalno osvojili titulu prvaka Njemačke ispred dugogodišnjeg vladara Bayerna, nogometaši Bayera iz Leverkusena spremaju se za pohod na odbranu titule i nastupe u Ligi prvaka. Pripreme već traju uveliko, a na njima je i jedno ime koje zanima navijače iz Bosne i Hercegovine. U pitanju je supertalentovani ofanzivac Kerim Alajbegović, koji je svojim fantastičnim igrama u juniorskoj Bundesligi zaslužio ovu veliku čast.

Mladi bh. nogometaš dobio je priliku da radi pod vodstvom velikog Xabia Alonsa i upije bogato nogometno znanje i iskustvo. Također, imat će priliku trenirati s nogometnim zvijezdama poput Granita Xhake, Floriana Wirtza i Alexa Grimalda. Kerim Alajbegović već godinama je reprezentativac Bosne i Hercegovine u omladinskim selekcijama i njegov progres sigurno raduje sve u našoj zemlji. Bio je kapiten kadetske selekcije, a trenutno je član juniorskog tima.

Još jedna pozitivna vijest je to što Alajbegović igra na poziciji krilnog ofanzivca i playmakera, što je najdeficitarniji dio tima reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njegove fantastične igre prošle sezone u U-17 Bundesligi na 33 nastupa, u kojima je postigao čak 15 golova uz jednu asistenciju, jasno pokazuju da je riječ o velikom talentu.

Kerim Alajbegović predstavlja nadu bh. fudbala i ulijeva optimizam navijačima širom zemlje. Njegova saradnja s Bayerom iz Leverkusena svakako je korak u pravom smjeru ka ostvarenju nogometnih snova. Navijači mu žele mnogo uspjeha u njegovoj karijeri i nadaju se da će se uskoro vidjeti njegov izvanredan talent i na najvećoj fudbalskoj pozornici – Liga prvaka.

Iako je Alajbegović još uvijek vrlo mlad, njegov potencijal ne može se zanemariti. Njegova perspektiva i napredak svakako će biti praćeni s velikim interesom, kako u BiH tako i širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -