Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometŽenska nogometna reprezentacija BiH u polufinalu baraža protiv Srbije

Ženska nogometna reprezentacija BiH u polufinalu baraža protiv Srbije

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će se u polufinalu baraža sastati sa reprezentacijom Srbije. Naša selekcija je bila među nenositeljima, ali će biti domaćin u prvom susretu krajem oktobra.

Ova vijest je obradovala sve ljubitelje ženskog nogometa u BiH. Naša reprezentacija je ostvarila odlične rezultate u prethodnim kvalifikacijama za EURO 2022, ali nije uspjela izboriti direktan plasman. Baraž je sada prilika da se izbore za mjesto na prestižnom turniru.

Susreti baraža su uvijek poseban događaj, a kada se radi o susretima između naših susjednih zemalja, atmosfera postaje još napetija. Utakmice između BiH i Srbije su uvijek praćene velikom pažnjom navijača i medija. Očekuje se da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

U slučaju da izbace Srbiju, naše nogometašice će se u finalu baraža sastati boljeg iz dvomeča između Luksemburga i Švedske. To će biti dodatno testiranje za našu reprezentaciju, ali i prilika da se izbore za iznenađenje i plasman na EURO 2022.

Finalni susreti baraža su zakazani za 22. novembar i 3. decembar. Ovi susreti će zasigurno donijeti veliku neizvjesnost i uzbuđenje za sve ljubitelje nogometa u BiH. Navijači već s nestrpljenjem iščekuju utakmice i nadaju se uspješnom plasmanu naših djevojaka.

Sve je spremno za novu nogometnu epizodu u kojoj će naše nogometašice pokušati ostvariti svoje snove. Da li će uspjeti savladati Srbiju i izboriti finale baraža, ostaje da se vidi. Jedinu sigurnost koju imamo jeste da će naša reprezentacija dati sve od sebe i boriti se za uspjeh.

Budimo uz naše nogometašice i podržimo ih u ovom važnom trenutku za bh. ženski nogomet!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -