Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzGlumac upozorava na opasnost za djecu: "Manijaka je sve više!"

Glumac upozorava na opasnost za djecu: “Manijaka je sve više!”

Glumac je odlučio poslati upozorenje kako bi skrenuo pažnju roditeljima na opasnost koja prijeti djeci. Na svom Instagram profilu, Peđa je javno izrazio svoju zabrinutost zbog pojave muškarca na Banovom brdu koji je pokušao privući njegovu 15-godišnju kćerku.

“Manijaka je svuda i očigledno sve više, toga smo svjesni, ali šaljem opet apel i upozorenje najviše zbog djece. Na Banovom brdu se opet pojavio jedan takav kome je mjesto u ustanovi, ali ga očigledno još nisu ulovili i smjestili gdje mu je mjesto”, napisao je Peđa na Instagramu.

Glumac je detaljno opisao incident kojem je njegova kćerka bila svjedok. Muškarac je presreo djevojčicu i uhvatio je za ruku, pokušavajući je upoznati i tražeći njen broj telefona. U panici, djevojčica je bila prisebna i odbranila se, rekavši mu da je maloljetna i pozivajući se na svog oca. Uprkos ovome, ovaj nepoznati muškarac još je pokušao zadržati djevojčicu, ali ju je napustio nakon što je čula da je zove “tata”.

Incident je brzo prijavljen policiji, koja sada pojačano patrolira tim područjem. Međutim, Peđa je uputio apel roditeljima da razgovaraju sa svojom djecom o ovakvim situacijama i da im naglase važnost kretanja u grupi.

Ovakve situacije, gdje su djeca izložena nepoznatim osobama koje ih uznemiravaju, postaju sve češće. Stoga je važno educirati djecu o sigurnosti, upoznati ih s opasnostima i naučiti kako da postupaju u takvim situacijama.

Roditelji se pozivaju da budu na oprezu, da budu otvoreni za razgovor s djecom i da ih informiraju o opasnostima i mjerama opreza. Samo zajedničkim naporima možemo osigurati sigurnost naše djece i zaštititi ih od potencijalnih prijetnji.

Izvor: [izvor vijesti]

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -