Petak, 20 Septembra, 2024
HomeNajnovijeIzložba "Pleoneksija II - oduzeta budućnost" otvorena u Evropskoj kući u Sarajevu

Izložba “Pleoneksija II – oduzeta budućnost” otvorena u Evropskoj kući u Sarajevu

U Evropskoj kući u Sarajevu otvorena je izložba Pleoneksija II – oduzeta budućnost, koju je priredio poznati bosanskohercegovački fotograf Almin Zrno. Povodom otvaranja izložbe, posjetitelji će imati priliku uživati u umjetničkim djelima Almina Zrne do 25. augusta 2024. godine.

Almin Zrno, rođen prije 48 godina u prekrasnom Sarajevu, danas je jedan od najtraženijih fotografa u Bosni i Hercegovini. Surađivao je s mnogim poznatim licima iz svijeta estrade, kulture i mode, a njegove fotografije prepoznatljive su po jedinstvenom umjetničkom izrazu.

Ova konceptualna izložba donosi Zrnino viđenje važnosti održavanja obećanja o smanjenju emisija CO2 i suočavanja s neizbježnim rizicima globalnog zagrijavanja. Naziv izložbe, Pleoneksija, potječe iz starogrčkog jezika i označava ljudsku pohlepu.

Autor smatra da je pohlepa u srži problema nebrige čovječanstva za planetu na kojoj živimo. Prošle godine, na fasadi Umjetničke galerije, bila je postavljena izložba Pleoneksija I, a Pleoneksija II nastavlja tu priču.

Almin Zrno je poznat po svom jedinstvenom umjetničkom izrazu koji nadahnjuje njegove radove. Fotografija za njega je način stvaranja novih umjetničkih dijela. Njegovi radovi su kombinacija umjetnosti, estetike i društvene svijesti.

Posjetitelji izložbe Pleoneksija II će imati priliku doživjeti Zrnina djela i proširiti svoje razumijevanje o važnosti brige za našu planetu. Izložba će trajati do 25. augusta 2024. godine.

Za ljubitelje umjetnosti, ovo je prilika da se upuste u svijet Almina Zrne i iskuse njegovu viziju oduzete budućnosti. Ova izložba pruža nadu da će kroz umjetnost i svijest o ekološkim problemima možemo učiniti promjene za bolju budućnost.

Posjetite izložbu Pleoneksija II i budite dio priče koja osvješćuje o važnosti očuvanja planete na kojoj živimo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -