Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeHrana i ZdravljeZavršeno 71. izdanje Pulskog filmskog festivala: "Proslava" osvojila Veliku zlatnu arenu

Završeno 71. izdanje Pulskog filmskog festivala: “Proslava” osvojila Veliku zlatnu arenu

Završilo je 71. izdanje Pulskog filmskog festivala, a u konkurenciji Glavnog programa igrani film “Proslava” Bruna Ankovića, producentske kuće Eclectica, osvojio je Veliku zlatnu arenu. Ocjenjivački sud u sastavu: Nina Violić, Nina Velnić, Mirta Puhlovski, Goran Marković i Nebojša Slijepčević ocijenio je ovaj film najboljim od svih prikazanih.

Dokumentarac “Naša djeca” Silvestra Kolbasa, u produkciji Factuma, dobio je Zlatne arene za režiju i za montažu. Nagrade za najbolje glavne uloge Hrvatskog programa pripale su Lan Barić i Bernardu Tomiću. Nagrada publike pripala je filmu “Sveta obitelj” Vlatke Vorkapić u produkciji Interfilma.

U sekciji Manjinska koprodukcija, najbolji film je “Domaćinstvo za početnike” redatelja Gorana Stolevskog i hrvatskog koproducenta Kinorame, a Kinorama je osvojila i Zlatnu arenu za najbolju sporednu mušku ulogu.

Na festivalu su se, osim sjajnih filmova, istakla i atraktivna modna izdanja poznatih glumica. Judita Franković Brdar, Lana Barić, Tihana Lazović, Jelena Đokić i druge su svojim glamuroznim izgledom na crvenom tepihu oduševile posjetioce.

“Najstariji filmski festival u Hrvatskoj ne zaostaje ni po eleganciji i glamuru koji prate svijet sedme umjetnosti”, istaknuto je u izvještaju o festivalu.

Pulski filmski festival je i ove godine okupio najbolje filmove i glumce, te je dokazao svoje mjesto na međunarodnoj filmskoj sceni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -