Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaKancelar Scholz stigao u posjetu Srbiji, Vučić iznerviran

Kancelar Scholz stigao u posjetu Srbiji, Vučić iznerviran

Njemački kancelar Olaf Scholz jučer je stigao u posjetu Srbiji, gdje ga je na aerodromu dočekao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Međutim, ono što je trebalo biti svečani doček pretvorilo se u čudnu situaciju koja je iznervirala Vučića.

Nakon što je Scholz ušao u automobil, Vučić je ostao stajati ispred auta, stvarajući nejasnoću u vezi sa situacijom. Mikrofon uhvatio je trenutak kada je Vučić nervozno izgovorio “Kad bi mi neko objasnio šta sada čekaju”.

Jedna od liderica opozicije, Marinika Tepić, prokomentarisala je ovaj incident na Twitteru, navodeći kako se mikrofon RTS-a “slučajno” uhvatio Vučića, koji je nervozan jer je tri minute stajao kao vratar pored Šolcovih kola, dok je Scholz sletio, rukovao se i ušao u automobil. Tepić je ironično dodala da je Vučić ostao čekajući da automobili krenu, barem da bi mahnuo njemačkom kancelaru.

Podsjećamo, posjeta Scholza Srbiji bila je neočekivana, a jedna od tema razgovora bila je iskopavanje litija u zapadnoj Srbiji, koje posebno interesuje njemačku auto industriju. Međutim, ova tema nailazi na protivljenje brojnih ekoloških organizacija zbog mogućih štetnih posljedica po prirodu i zdravlje stanovništva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -