Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSarajevo se plasiralo u drugo pretkolo Lige konferencija nakon velike borbe u...

Sarajevo se plasiralo u drugo pretkolo Lige konferencija nakon velike borbe u produžecima i penalima

Uzbudljiva utakmica odigrana je sinoć na stadionu “Asim Ferhatović Hase” između Sarajeva i Aktobea. Sarajevo je slavilo u prvom meču u Kazahstanu sa 1:0, ali Aktobe se vratio i nakon 90 minuta vodio sa 2:1. Utakmica je otišla u produžetke, gdje su obje ekipe postigle po jedan pogodak.

Nakon produžetaka, putnik u drugo pretkolo Lige konferencija saznao se nakon izvođenja penala. Sarajevski tim je bio vrlo siguran u izvođenju jedanaesteraca, sa četiri precizna udarca igrača Mehmedovića, Renana, Jularddžije i Durakovića. Međutim, napadač Anđušić je promašio svoj udarac.

Aktobe je također bio precizan sa tri pogotka, koje su postigli Tanžarikov, Jairo i Kasim. Međutim, golman Sarajeva Rockov je sjajno odbranio udarce Romeru i najvećoj zvijezdi Aktobea Samorodovu, osiguravajući plasman svog tima u drugo pretkolo.

Sarajevo će se u drugom pretkolu Lige konferencija suočiti sa slovačkom ekipom Spartaka iz Trnave. Prvi meč će se odigrati na Koševu 25. jula, dok će se revanš odigrati sedam dana kasnije u Trnavi.

Ova pobjeda predstavlja veliki uspjeh za sarajevski tim, koji će dati sve od sebe da nastavi napredovati i ostvari što bolji rezultat u narednim fazama takmičenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -