Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSarajevo pobjedom u jedanaestercima obezbijedilo plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige

Sarajevo pobjedom u jedanaestercima obezbijedilo plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige

Fudbalski tim Sarajeva obezbijedio je plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige nakon što je sinoć slavilo protiv ekipe Spartak Trnava iz Slovačke. Sarajevu je na prvom meču bila dovoljna pobjeda od 1:0 iz prvog meča, dok je sinoćnjim trijumfom nakon izvođenja jedanaesteraca (4:3) potvrdilo svoj prolaz dalje.

Iako je trayao regularnih 90 minuta, susret se završio rezultatom 2:1 u korist gostiju. Nakon produžetaka, rezultat je bio 3:2 za kazahstansku ekipu. Sarajevo je uspjelo sačuvati prednost iz prvog meča i pokazati hrabrost i odlučnost u izvođenju jedanaesteraca te se plasirati u narednu rundu takmičenja.

Ovim plasmanom Sarajevo je već osiguralo značajan finansijski prihod. Za nastup u prvom kolu kvalifikacija dobili su 175.000 eura, dok su ulaskom u drugo pretkolo osigurali dodatnih 525.000 eura. Ukoliko prođu i dalje, tim sa Koševa bi mogao zaraditi još 725.000 eura u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Revijalni susret Sarajeva i Spartak Trnave održat će se već narednog četvrtka na stadionu Koševo, dok će se revanš utakmica odigrati sedam dana kasnije u Slovačkoj. Svi ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju ove utakmice i nadaju se novom uspjehu sarajevskog tima.

Plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige predstavlja veliki uspjeh za FK Sarajevo i dokaz da se kontinuiranim radom i zalaganjem može postići značajan rezultat. Čestitamo timu i želimo im puno sreće i uspjeha u narednim mečevima!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -