Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaPucnjava u Sarajevu: Jedna osoba povrijeđena, traga se za napadačima

Pucnjava u Sarajevu: Jedna osoba povrijeđena, traga se za napadačima

Sinoć oko 19:55 sati, u ulici Branilaca Šipa u općini Centar u Sarajevu, došlo je do upotrebe vatrenog oružja koja je rezultirala tjelesnim povredama muškarca A.R. (1985) iz Sarajeva. Prema saopćenju Policijske uprave Centar, povrijeđena osoba je van životne opasnosti i zadržana je na daljnjem liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo rukovodila je uviđajem, koji su obavili pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Policija je raspisala operativnu potragu za dvije osobe za koje vjeruju da su povezane s ovim pokušajem ubistva.

Detalji o motivima napada za sada nisu poznati, ali istražitelji su angažirani na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Iz policije apeliraju na građane da, ukoliko imaju bilo kakve informacije koje bi mogle pomoći u identifikaciji ili pronalasku napadača, odmah kontaktiraju nadležne policijske organe.

Ovo je još jedan u nizu incidenata sa vatrenim oružjem u Sarajevu, što ukazuje na rastući problem nasilja u društvu. Sigurnost građana je pitanje od najveće važnosti, te je potrebno da se hitno preduzmu mjere kako bi se smanjila stopa kriminala i osigurala sigurna svakodnevnica svih građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -