Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetEksplozija u Tel Avivu: Pronađeno tijelo muškarca, desetine ranjenih

Eksplozija u Tel Avivu: Pronađeno tijelo muškarca, desetine ranjenih

Tokom potrage hitne službe u stanu u blizini mjesta eksplozije u Tel Avivu, pronađeno je tijelo beživotnog muškarca u 50-im godinama, dok je deset osoba prevezeno u bolnicu s lakšim ranama, prenose izraelski mediji. Policija, vatrogasci i spasilačke službe su odmah reagovale i objavile da nije bilo požara.

Prema riječima glasnogovornika izraelske obrambene snage (IDF), preliminarna istraga sugerira da je eksplozija uzrokovana padom zračne mete, koja nije pokrenula upozorenje. Međutim, izraelske vlasti još uvijek nisu iznijele službenu izjavu o mogućim uzrocima eksplozije.

Mještani koji žive u blizini mjesta eksplozije svjedoče o razbijenim predmetima u svojim domovima kao posljedici jakog udara. Iako se brzo nakon eksplozije vođa jemenskih Huta, Hezam al-Asad, oglasio na Twitteru spominjući “Tel Aviv” sa gorućim emotikonom, Izrael još uvijek nije potvrdio nikakvu povezanost s ovim incidentom.

Yahya Sarie, glasnogovornik jemenskih Huta, najavio je da će grupa uskoro otkriti detalje o vojnoj operaciji koja je ciljala Tel Aviv.

Ovaj incident u Tel Avivu dodatno je povećao napetost u regiji i izazvao zabrinutost među mještanima. Nakon istrage, očekuje se da će se pojaviti nove informacije o uzroku i posljedicama ove eksplozije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -