Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSarajevo nakon drame i penala izborilo drugo pretkolo Konferencijske lige

Sarajevo nakon drame i penala izborilo drugo pretkolo Konferencijske lige

U veličanstvenoj utakmici na stadionu Koševo, Sarajevo je nakon 120 minuta igre i izvođenja jedanaesteraca uspjelo izboriti plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige. Sarajevski tim je bio nagrađen za veliki trud i borbu protiv kazahstanskog Aktobea.

Gosti su slavili u večerašnjoj utakmici rezultatom 3:2, što je rezultiralo ukupnim rezultatom 3:3. Nakon toga su uslijedili penali. Golman Emil Rockov je postao junak Bordo tima jer je odbranio čak dva penala. Sarajevo je bilo preciznije s bijele tačke i slavilo je rezultatom 4:3.

Neizmjerna radost obuzela je igrače i navijače Sarajeva nakon osiguranog prolaza. Podaci govore da je na stadionu Koševo prisustvovalo 21.600 gledalaca koji su bili svjedoci ove uzbudljive utakmice. Slavlje je bilo vatreno i svi su proslavili ovaj zasluženi uspjeh.

Poseban trenutak dogodio se kada su igrači prišli sjevernoj tribini te su se pjevale pjesme posvećene Sarajevu. Među igračima koji su ponikli na Koševu, najglasniji su bili oni koji su iznijeli veliki teret odgovornosti na svojim plećima.

Sarajevo je svojom hrabrošću i odlučnošću osvojilo srca svih svojih navijača. Ovaj plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige donosi nadu za dalje uspjehe i širenje imena bh. fudbala na međunarodnoj sceni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -