Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBorde momci eliminisali Aktobe i izborili drugo pretkolo Konferencijske lige

Borde momci eliminisali Aktobe i izborili drugo pretkolo Konferencijske lige

Nakon dramatične utakmice, fudbaleri FK Sarajevo uspjeli su se plasirati u drugo pretkolo Konferencijske lige. U revanš meču protiv kazahstanskog Aktobea, koji je uspio nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta, Sarajevo je slavilo boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Utakmicu je obilježio novi trener Sarajeva, Zoran Zekić, koji je preuzeo kormilo tima ovog ljeta. On je opisao ovu utakmicu kao potresnu, ali istovremeno i prelijepu. Iako je Sarajevo odigralo na visokom nivou, promašilo je veliki broj šansi.

“Tek smo četiri sedmice zajedno, imamo još mnogo posla, ali ljepše je ići dalje sa samopouzdanjem”, rekao je Zekić za MY TV.

Prije utakmice, novi trener je izjavio da ekipa neće vježbati penale. Međutim, jutro prije meča, odlučio je organizirati trening za vježbanje prekida, što je pokazalo se kao odličan potez.

“Ovo mi je treća evropska utakmica koju sam igrao na penale i prva koju sam dobio. U prvom poluvremenu smo trebali voditi s tri gola razlike”, naglasio je Zekić.

Nakon slavlja, trener odmah najavljuje trening za igrače i normalno je da se nogometaši žale na neke stvari, no on će sigurno raditi na svojoj ekipi kako bi se popravile individualne greške.

Sarajevo sada ide dalje u drugo pretkolo Konferencijske lige, a njihovi navijači s nestrpljenjem očekuju daljnje uspjehe svog voljenog tima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -