Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetDemokrate ne podržavaju Bidena, ali izbor za potpredsjednika dobija pohvale

Demokrate ne podržavaju Bidena, ali izbor za potpredsjednika dobija pohvale

Prema novoj anketi u Americi, veliki broj demokrata ne podržava kandidaturu Joea Bidena za predsjednika. Biden, koji je nedavno izjavio da je u dobroj formi za svoje godine, suočava se sa skepticizmom unutar vlastite stranke.

Na nedavnom intervjuu, Biden je rekao da razumije sumnje ljudi zbog svoje dobi i da je spreman na to da se tokom mandata prilagodi svojim sposobnostima. Upitan o tome da li bi bio voljan da bude privremeni kandidat za tranziciju, Biden je odgovorio da bi to prihvatio kao praktičnu stvar, ali da ne vjeruje da će se to dogoditi.

Još jedna tema koja je obuhvaćena u intervjuu bila je Trumpov izbor za potpredsjednika, JD Vance. Biden je pohvalio Vancea kao vrijednog senatora, ali je istakao da je istinski konzervativni MAGA republikanac.

Rezultati nove ankete pokazuju da Biden mora raditi na osiguravanju podrške unutar vlastite stranke. Međutim, izbor JD Vancea kao potpredsjednika mogao bi privući veći broj glasača iz redova republikanaca.

Demokratska stranka se suočava sa izazovima uoči predstojećih izbora, ali Bidenova odlučnost da se prilagodi i povuče sve potrebne poteze za završetak svojih ciljeva mogu biti faktori koji će privući veću podršku i obezbijediti mu pobjedu na izborima u novembru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -