Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometToni Kroos: Sudija je trebao pogledati VAR i dosuditi penal za Njemačku...

Toni Kroos: Sudija je trebao pogledati VAR i dosuditi penal za Njemačku protiv Španije

Toni Kroos, njemački fudbaler, izjavio je da je sudija trebao razmotriti situaciju i pogledati VAR kako bi dosudio penal za Njemačku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Španije. U utakmici koja je završila rezultatom 2:1 za Španiju nakon produžetaka, Marc Cucurella je blokirao rukom šut njemačkog igrača koji je išao ka golu i mogao predstavljati opasnost.

“Nisam bio ljut na sudiju u to vrijeme, ali sam naravno kasnije obratio pažnju na to. Razljutio me kad sam kasnije vidio šta se dogodilo. Na terenu sam mu pogrešno vjerovao i mislim da je trebao sam otići i pogledati VAR. Mislim da je znao, ako pogleda situaciju, da će morati dosuditi penal”, izjavio je Kroos u podcastu “Einfach mal Luppen”.

Njemačka je ispala iz takmičenja nakon ove utakmice, a mnogi u nogometnom svijetu složili su se da je Njemačka oštećena za penal. Ova izjava Tonija Kroosa prvi je put da se neko od igrača oglasio o ovom spornom momentu.

U istoj emisiji, Kroos je otkrio i koja su mu trojica igrača iz Real Madrida bila najbolja prijatelja tokom njegove karijere. Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos i Luka Modrić su bili na vrhu liste, a dodao je i da mu je Casemiro puno pomogao tokom karijere u madridskom klubu.

Toni Kroos je popularan fudbaler s velikim iskustvom, a njegove izjave uvijek privlače pažnju. Ostaje da se vidi kako će ova izjava utjecati na dalji tok turnira i rasprave o VAR tehnologiji u fudbalu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -