Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometInter pregazio Velež u Andori i plasirao se u drugo pretkolo

Inter pregazio Velež u Andori i plasirao se u drugo pretkolo

Nakon remija rezultatom 1:1 na Grbavici, Inter je u Andori demonstrirao svoju nadmoć i slavio protiv Veleža sa čak 5:1. Rezultat ukupno od 6:2 omogućio je Interu da prođe dalje u drugo pretkolo, gdje će se sastati s grčkim AEK-om.

Velež je imao priliku zaprijetiti već u ranoj fazi utakmice, no Mlinarić je neprecizno šutirao i propustio šansu. U 39. minuti Veležu je pružila nova prilika, ovaj put iz penala, ali kapiten Haskić nije iskoristio šansu i pogodio je samo stativu. Ovaj promašaj psihički je utjecao na ekipu Veleža koja je brzo primila dva gola u razmaku od pet minuta.

Najbolji igrač Intera Lopez prvo je u 43. minuti prevario odbranu Veleža i lako savladao golmana Hadžikića za 1:0, a samo nekoliko minuta kasnije, u 45+2. minuti, Lopez je ponovno pogodio mrežu za 2:0.

U drugom poluvremenu, Velež je pokušao smanjiti rezultat i uspio je u tome u 53. minuti kada je rezervista Oreč preciznim udarcem matirao Adrija i donio gol za Velež – 2:1. Međutim, njihov pokušaj povratka nije uspio, a Inter je dodatno povećao prednost postigavši još dva gola.

U 57. minuti, loša odbrana Veleža omogućila je Berlangi da postigne lijep pogodak sa 15 metara za 3:1. Do kraja susreta Velež nije uspio nadoknaditi zaostatak, a Inter je demonstrirao dominaciju na terenu.

Ova pobjeda Interu donosi napredovanje u drugo pretkolo, dok će Velež morati tražiti šansu za napredak u nekom od sljedećih natjecanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -