Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometSenzacionalni Džeko pomera granice u prijateljskoj utakmici

Senzacionalni Džeko pomera granice u prijateljskoj utakmici

Bivši igrač Manchester Cityja, Edin Džeko, napravio je pravi spektakl na prijateljskoj utakmici svoje nove ekipe Fenerbahčea. Iako je ova utakmica bila bez rezultatskog značaja, Džeko je dokazao da njegov talenat i golgeterske sposobnosti nisu izbledjele ni u 38. godini.

Tokom pripremnog perioda, Džeko je briljirao i pokazao se kao ključni igrač tima pod vodstvom novog trenera, Josea Mourinha. Sa pet golova i četiri asistencije na svom kontu, njegov uticaj na igru ekipe već je primjetan.

U utakmici protiv Fenerbahčea, Džeko je bio zvijezda večeri. Već u 38. minuti, sjajno je pogodio glavom od stativu za prvo vodstvo svoje ekipe. Samo šest minuta kasnije, asistirao je za drugi gol ekipe i udvostručio prednost.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 2:0 za Fenerbahče, ali Džeko nije planirao usporiti. Čim se drugo poluvrijeme počelo, već u prvoj minuti napada postigao je još jedan gol, povećavajući prednost svoje ekipe na 3:0.

Potezi Edina Džeka nisu prošli nezapaženo, kako na terenu tako i na društvenim mrežama. Njegovi navijači su oduševljeni njegovim igrama i izražavaju duboko poštovanje prema iskusnom napadaču koji i dalje pruža vrhunske performanse.

Iako je ova utakmica samo pripremna, Džeko dokazuje da je i dalje sposoban da bude ključni igrač svoje ekipe. Njegove golgeterske sposobnosti i dalje su zapanjujuće, a svaki njegov nastup privlači pažnju ljubitelja nogometa širom svijeta.

S obzirom na sve što je Džeko dosad postigao u karijeri, možemo biti sigurni da će još mnogo toga pokazati u dresu Fenerbahčea i ostaviti neizbrisiv trag u svijetu nogometa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -