Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportF1Kévin Magnussen napušta tim Haas, a Ollie Bearman ima nove planove

Kévin Magnussen napušta tim Haas, a Ollie Bearman ima nove planove

Kévin Magnussen, danski vozač Formule 1, odlučio je napustiti tim Haas nakon sedme sezone saradnje. Njegova saradnja s američkim timom podijeljena je u dva dijela, prvi je trajao od 2017. do 2020. godine, a drugi od 2022. do 2024. Iako je u aktuelnoj sezoni osvojio pet bodova, njegov timski kolega Nico Hulkenberg sakupio je 22 boda.

Prije dolaska u Haas, Magnussen je vozio za McLaren i Renault. Njegov najbolji rezultat u ukupnom poretku vozača je deveto mjesto iz 2018. godine, kada je osvojio bodove na 11 od ukupno 21 utrke. Američki tim je tada završio na petom mjestu u poretku konstruktora, čime je postigao svoj najbolji rezultat u historiji.

Svega nekoliko sedmica nakon što je Haas potvrdio da će Ollie Bearman voziti za tim naredne sezone, stiže vijest o Magnussenovom odlasku. Izvori govore da će se Bearmanu pridružiti Esteban Ocon, trenutno vozač tima Alpine.

Iako se Haas nadao nastavku saradnje s Magnussenom na neki drugi način, danski vozač želi nastaviti utrkivanje. Odluka o njegovoj budućnosti još nije donesena, ali ostaje da se vidi gdje će nastaviti svoju karijeru u Formuli 1.

Ovo je novi preokret koji će svakako privući pažnju ljubitelja Formule 1, ali i stručnjaka koji prate kretanje vozača i timova u ovom sportu. Ostaje nam samo da vidimo kako će se situacija dalje razvijati i koji će timovi biti dio promjena u narednoj sezoni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -