Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeShowbizzPrinceza iz Dubaija ostavila supruga putem Instagrama

Princeza iz Dubaija ostavila supruga putem Instagrama

Princeza Mahra, kćerka vladara Dubaija, je javno ostavila svog supruga putem poruke na Instagramu, skoro dva mjeseca nakon što su dobili prvo dijete. Na svom profilu, princeza je napisala: “Dragi mužu, pošto ti društvo prave drugi, ovim proglašavam naš razvod. Razvodim se od tebe, razvodim se od tebe i razvodim se od tebe. Sve najbolje. Tvoja bivša žena”. Ova vijest je izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama, s obzirom da su mnogi primijetili da par prestao da prati jedno drugo na Instagramu i da su izbrisali zajedničke fotografije sa svojih profila.

Par se vjenčao u maju prošle godine, a nakon godinu dana su dobili kćerku. Princeza Mahra je aktivista za prava žena i lokalnih dizajnera u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Diplomirala je međunarodne odnose na Univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ovo je samo jedan primjer kako su društvene mreže postale sredstvo za javno oglašavanje privatnih problema i razvoda. Sa sve većim brojem korisnika interneta, poruke putem društvenih mreža mogu imati ogroman uticaj na javnost. U ovom slučaju, poruka princeze Mahre je brzo postala viralna i privukla pažnju medija i javnosti.

Pitanje privatnosti na društvenim mrežama je postalo veoma važno i mnogi parovi danas paze šta objavljuju na svojim profilima. Ova vijest nam pokazuje da se privatni život javnih ličnosti može vrlo lako naći pod povećalom, a da se privatne poruke mogu postati javna vijest.

Kako se razni aspekti našeg života prenose na digitalnu platformu, važno je biti svjestan mogućnosti da se naše privatne poruke i riječi mogu prenijeti mnogo širem auditorijumu nego što smo to planirali.

U ovom brzom razvoju tehnologije, moramo pažljivo razmišljati o tome kako koristimo društvene mreže i koje informacije dijelimo s drugima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -