Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeHrana i ZdravljeLjuti čips završio četrnaestoro srednjoškolaca u bolnici

Ljuti čips završio četrnaestoro srednjoškolaca u bolnici

Četrnaest srednjoškolaca iz Tokija završilo je u bolnici nakon što su pojeli ekstremno ljuti čips domaćeg proizvođača. Policija i hitna pomoć su pozvani u školu nakon što su se djeca žalila na bolove u ustima, mučninu i nesvjesticu.

Pojedinac je donio čips u školu i podijelio ga sa drugovima, ali su se ubrzo počeli javljati problemi, prenosi Metro. U bolnici su završile 13 djevojčica i jedan dječak. Jedan od učenika je ispričao da je ranije konzumirao isti čips bez problema.

Upozorenje na samoj kesi jasno ističe da se čips ne preporučuje mlađima od 18 godina, osobama sa visokim pritiskom ili slabim stomakom. Također, savjetuje se da se čips ne konzumira sam, jer bi mogao izazvati dijareju, niti da se dodiruje ukoliko postoje posjekotine na rukama.

Kompanija koja proizvodi ovaj čips, koja se nalazi sjeveroistočno od Tokija, izjavila je da im je prioritet brzi oporavak đaka koji su završili u bolnici. Njihov čips se začinjava papričicama iz sjeveroistočne Indije, koje spadaju među najljuće na svijetu.

Ovaj incident je upozorenje o potencijalnoj opasnosti ljutih začina i važnosti pridržavanja uputstava za konzumaciju. Potrošači trebaju biti svjesni mogućih posljedica i pažljivo čitati upozorenja na proizvodima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -