Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaPreminula muzička urednica Glasa Hrvatske, Iva Matić

Preminula muzička urednica Glasa Hrvatske, Iva Matić

Radijska novinarka Iva Matić, poznata kao muzička urednica Glasa Hrvatske i novinarka emisije Hrvatima izvan domovine, preminula je nakon dugogodišnje borbe s teškom bolešću. Ova tužna vijest potvrđena je od strane njenih kolega iz Glasa Hrvatske.

Pamtit ćemo Ivu po njenom velikom doprinosu i angažmanu u promociji hrvatske muzike i prenošenju priča iz muzičkog svijeta putem emisija Glasa Hrvatske. Bila je izuzetno strastvena u svom poslu i uvijek je unijela zaraznu energiju svojim osmijehom i dobrim raspoloženjem.

U ime djelatnika programa za Hrvate izvan RH i Glasa Hrvatske, izražavamo iskreno saučešće i podršku porodici u ovom teškom trenutku. Iva će biti zauvijek prisutna u našim srcima i sjećanjima.

Posljednji ispraćaj bit će organizovan u petak, 19.07. u 15 sati na groblju u Svetoj Nedelji. Ovo će biti posljednja prilika za kolege, prijatelje i porodicu da se oproste od drage i talentirane novinarke.

Iva Matić ostavila je duboki trag u muzičkom svijetu Hrvatske, a njen odlazak je veliki gubitak za novinarsku scenu. Njeno naslijeđe nastavit će živjeti kroz njenu posvećenost i strast prema muzici.

Neka joj je vječna hvala za sve što je uradila i neka počiva u miru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -