Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometBorac iz Banja Luke slavi plasman u drugo pretkolo Lige prvaka

Borac iz Banja Luke slavi plasman u drugo pretkolo Lige prvaka

Nakon izvođenja jedanaesteraca, nogometni klub Borac iz Banja Luke osvojio je naslov prvaka Bosne i Hercegovine s rezultatom 4:1. Prethodno, ekipa Egnatia uspjela je anulirati prednost Borca pobjedom od 2:1 u reguliranom toku utakmice.

Ovaj uspjeh osigurao je klubu plasman u drugo pretkolo Lige prvaka, gdje će se susresti s grčkim PAOK-om. Prvi meč između Borca i PAOK-a odigrat će se u srijedu u Solunu s početkom u 19:30 sati, dok je revanš zakazan za sljedeću sedmicu u Banjoj Luci.

Nakon osvajanja naslova, igrači su proslavili ovaj uspjeh sa svojim navijačima. “Sa istoka digla se prašina, proradila Borčeva mašina…” odzvanjalo je stadionom dok su nogometaši pjevali poznatu pjesmu zajedno sa svojim navijačima. Slavlje se proširilo i u svlačionicu, gdje su se također mogli čuti isti stihovi pjesme.

Borac iz Banja Luke s nestrpljenjem iščekuje mečeve s PAOK-om, nadajući se uspjehu koji bi ih približio grupnoj fazi Lige prvaka. Sa sjajnim rezultatom u domaćem prvenstvu, ekipa je s puno samopouzdanja i vjere u svoje mogućnosti. Navijači s nestrpljenjem očekuju ishod ovih utakmica te se nadaju novoj senzacionalnoj avanturi svog omiljenog kluba.

Ljubitelji nogometa i sportskih uzbuđenja ne smiju propustiti ove utakmice koje će donijeti veliku napetost i atraktivnu igru na terenu. Osvajanje naslova prvaka i plasman u Ligu prvaka donijeli su euforiju i ponos svim navijačima kluba Borac iz Banja Luke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -