Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetVisokorangirani član terorističke organizacije ubijen u izraelskom napadu

Visokorangirani član terorističke organizacije ubijen u izraelskom napadu

Prema izraelskim i libanskim medijima, u nedavnom izraelskom napadu ubijen je visokorangirani član terorističke organizacije povezane s Muslimanskim bratstvom. Jabar, član ove organizacije, bio je dio šire političke mreže koja djeluje pod okriljem Muslimanskog bratstva.

Snage povezane sa Hezbolahom su u koordinaciji s ovom terorističkom organizacijom izvršile niz napada na sjeverni dio Izraela, posebno od početka rata u oktobru 2023. godine. Na društvenim mrežama se pojavio snimak jednog od ovih napada, gdje se vidi kako je projektil pogodio automobil u kojem se navodno nalazio Jabar.

Osim ovog napada, izraelska vojska je saopćila da su izvršili napad na komandanta pomorskih snaga Islamskog džihada u Gazi. U ovoj zajedničkoj operaciji s Shin Betom, izraelske obavještajne agencije, ubijen je Anas Murad, komandant pomorskih snaga Islamskog džihada Palestine.

Izraelske snage su odlučne u suzbijanju terorističkih prijetnji na svojoj teritoriji i kontinuiraju s napadima na organizacije povezane s terorizmom. Organizacije kao što je ova, koje djeluju pod okriljem Muslimanskog bratstva, predstavljaju opasnost za stabilnost i sigurnost regije.

Izrael i dalje ulaže napore u očuvanju mira i sigurnosti svojih građana te u suzbijanju terorističkih prijetnji. O ovom incidentu informisat će javnost kroz daljnje izvještaje i saopćenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -