Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetPredsjednik SAD-a Joe Biden razmatra mogućnost odustajanja od reizbora ukoliko ima zdravstvene...

Predsjednik SAD-a Joe Biden razmatra mogućnost odustajanja od reizbora ukoliko ima zdravstvene probleme

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden, izjavio je da bi mogao preispitati svoju odluku o ponovnom kandidovanju za predsjedničke izbore, ukoliko mu ljekari saopšte da ima zdravstvenih problema.

Tokom intervjua za BET News, upitan šta bi ga natjeralo da se povuče iz izborne utrke, Biden je odgovorio da bi to mogao biti medicinski problem. “Kada bih imao neki zdravstveni problem. Kada bi mi doktori saopštili: ‘Imate taj problem, imate ovaj problem'”, izjavio je Biden.

Ova izjava dolazi nakon nedavne debate sa bivšim predsjednikom Donaldom Trampom, u kojoj je Biden rekao da ga samo “svemogući Gospod” može natjerati da odustane od izborne utrke. Također je ranije izjavio da će se povući ukoliko njegovi pomoćnici pruže dokaze da nema šanse za pobjedu na izborima zakazanim za 5. novembar.

O Bidenovom zdravstvenom stanju mnogo se spekuliše od trenutka kada je postao predsjednik. Međutim, u februaru je ljekar Bijele kuće, Kevin O'Konor, nakon pregleda, potvrdio da Biden uživa dobro zdravlje i da je sposoban obavljati dužnost predsjednika.

Bela kuća je tada izdala saopštenje u kojem se navodi da je taj pregled uključivao i procjenu Bidenovog neurološkog stanja.

Biden će sigurno biti pod budnim okom javnosti, a fokus će biti i na njegovom fizičkom i mentalnom zdravlju, s obzirom na njegove godine i važnost funkcije koju obavlja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -