Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetTramp vodi u istraživanju javnog mnijenja ispred Bajdena

Tramp vodi u istraživanju javnog mnijenja ispred Bajdena

Prema najnovijem istraživanju javnog mnijenja, republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp nalazi se u vodstvu ispred aktuelnog predsjednika SAD Džoa Bajdena. Istraživanje, koje je sproveo Reuters/Ipsos nakon atentata na Trampa, pokazuje da Tramp ima dva posto prednosti u odnosu na Bajdena.

Prema rezultatima istraživanja, 43 posto ispitanika bi glasalo za Trampa, dok 41 posto ispitanika podržava Bajdena. Ovi rezultati pružaju uvid u stavove birača uoči predsjedničkih izbora i predstavljaju prvo istraživanje javnog mnijenja koje je provedeno u tom periodu.

Posebno zabrinjavajući je podatak da većina ispitanika, koji su ujedno i registrovani birači, osjeća zabrinutost zbog “haosa u Americi”. Čak 80 posto ispitanika smatra da “zemlja izmiče kontroli” nakon napada na Trampa. Ovi rezultati ukazuju na veliku neizvjesnost i podjeljenost među glasačima u SAD.

Važno je napomenuti da istraživanje ima marginu greške od plus ili minus tri posto, što znači da su se rezultati istraživanja značajno mogli promijeniti. Međutim, ovi trenutni rezultati mogu pružiti uvid u političku klimu u zemlji i uticati na kampanju predsjedničkih kandidata.

Republikanska Nacionalna konvencija se održava u Milvokiju, a na njoj je Tramp izabrao senatora Džej Di Vensa iz Ohaja za svog kandidata za potpredsjednika. Ova konvencija ima za cilj mobilizirati i ojačati republikansku bazu i osigurati podršku za Trampovu reizboru.

Predstojeći predsjednički izbori u SAD izazivaju ogromno interesovanje kako domaće, tako i međunarodne javnosti, a rezultati ovog istraživanja predstavljaju važan faktor u procjeni izbornih šansi za obje strane. Konkurencija između Trampa i Bajdena se nastavlja, a ostaje da se vidi kako će se politička karta SAD promijeniti u narednim mjesecima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -