Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometIgor Marković dolazi u Željezničar!

Igor Marković dolazi u Željezničar!

Fudbalski klub Željezničar je potvrdio dolazak Igora Markovića iz slovenačkog Radomlja. Marković je tokom prošle sezone bio standardni član prve postave Radomlja i odigrao je 38 mečeva. Rođen je 3. decembra 1993. godine u Kiseljaku, a za seniorski tim Širokog Brijega je igrao sedam godina. Nakon toga je tri godine proveo u zagrebačkoj Lokomotivi, pola godine je nastupao za Rudeš, da bi se od ljeta 2022. pridružio Radomlju.

Trener Denis Ćorić dobro poznaje Markovića, jer su ranije sarađivali u Širokom Brijegu. Marković je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Željezničar i izrazio nadu da će ispuniti očekivanja kluba i navijača. Danas će Marković imati prvi trening sa ekipom Željezničara, sa kojim je potpisao ugovor na godinu dana, uz mogućnost automatskog produženja na još jednu godinu.

Navijači Željezničara su već upoznati sa Markovićevim kvalitetima, jer je protiv njih igrao u više navrata. Marković je izrazio poštovanje prema navijačima kluba i istakao da će uložiti maksimalan napor kako bi klub postigao bolje rezultate.

Transfer Markovića je označen kao važan korak za Željezničar u pripremama za narednu sezonu. Uz potpisivanje novih igrača, klub polako slaže tim koji će se nadati osvajanju naslova prvaka.

SEO optimizacija teksta:
Igor Marković, transfer, Željezničar, Radomlje, ugovor, trening, Denis Ćorić

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -