Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeLjepotaKako prehrambene navike utječu na kvalitet sna

Kako prehrambene navike utječu na kvalitet sna

Prehrambene navike imaju značajan utjecaj na naš san, otkrivaju stručnjaci. Naročito je važno obratiti pažnju na vrijeme konzumiranja obroka i grickalica. Istraživanja pokazuju da izbjegavanje teških obroka prije spavanja i odabir zdravih grickalica može poboljšati kvalitet sna.

Jedan od ključnih savjeta stručnjaka je izbjegavanje preobilnih obroka neposredno prije spavanja. Umjesto toga, preporučuje se konzumiranje laganih, zdravih grickalica koje pomažu u regulaciji unutrašnjeg sata tijela i stabilizaciji razine šećera u krvi, što dovodi do boljeg sna.

Ako osjetite glad u satima prije spavanja, preporučuje se konzumiranje manje količine hrane koja će stabilizirati razinu šećera u krvi tokom noći. Male porcije jogurta, banana ili orašastih plodova su odličan izbor.

Osim toga, važno je izbjegavati stimulanse kao što je kofein prije spavanja. Također je preporučljivo smanjiti unos tekućine nekoliko sati prije odlaska na spavanje kako bi se izbjegli noćni odlasci u toalet.

Jedan praktičan savjet je da planirate obroke unaprijed i pripremate ih u serijama. Održavanjem rasporeda obroka možete uskladiti prehrambene navike s prirodnim ritmovima svog tijela, što će pozitivno utjecati na san i cjelokupno zdravlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -