Petak, 20 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaTeška saobraćajna nesreća na magistralnom putu u Kantonu Sarajevo

Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu u Kantonu Sarajevo

Tokom jučerašnjeg dana, na magistralnom putu u Kantonu Sarajevo, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede. Ovu informaciju potvrdila je za portal Klix.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Mersiha Novalić.

Prema izjavama svjedoka, do nesreće je došlo kada su dva vozila sudarila na ovoj dionici magistralnog puta. Uzrok nesreće za sada nije poznat, a nadležne institucije vrše uviđaj kako bi utvrdile sve detalje i okolnosti ovog događaja. Zbog obustave saobraćaja tokom uviđaja, vozači su morali tražiti alternativne puteve za putovanje.

Odmah nakon nesreće, na mjesto događaja su stigli pripadnici MUP-a Kanton Sarajevo, hitna pomoć i vatrogasci, koji su pružili prvu pomoć povrijeđenoj osobi i osigurali teren. Povrijeđena osoba je nakon ukazane medicinske pomoći prevezena u obližnju bolnicu, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Saobraćajne nesreće su čest problem na magistralnom putu u Kantonu Sarajevo i vozači bi trebali biti svjesni i odgovorni za svoje ponašanje u saobraćaju. Važno je pridržavati se saobraćajnih propisa kako bi se izbjegle ovakve nezgode.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kanton Sarajevo apeluje na vozače da budu oprezni i da prilagode brzinu i vožnju uslovima na putu, naročito u trenucima nepogode ili loših vremenskih uslova. Ova vijest nas podsjeća na važnost sigurnosti u saobraćaju i potrebu za poštivanjem saobraćajnih pravila i propisa.

S obzirom na trenutno stanje saobraćaja na ovoj dionici magistralnog puta, vozači bi trebali biti strpljivi i koristiti alternativne puteve kako bi izbjegli gužve i moguće rizike. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti provoditi mjere i akcije kako bi unaprijedilo sigurnost u saobraćaju i smanjilo broj saobraćajnih nesreća.

Ostanite sigurni u saobraćaju i budite odgovorni za svoje i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -