Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometMason Greenwood dogovorio transfer u Marseille nakon zatvora

Mason Greenwood dogovorio transfer u Marseille nakon zatvora

Mladi engleski nogometaš Mason Greenwood (22) sklopio je dogovor o transferu u francuski Marseille nakon što je proveo godinu dana u zatvoru zbog optužbi za fizičko zlostavljanje i pokušaj silovanja koje je podnijela njegova tadašnja partnerica. Nakon što je izbačen iz Manchester Uniteda, Greenwood je dobio drugu šansu u španskom klubu Getafeu koji ga je primio na posudbu. Tamo je pružio odlične igre i privukao pažnju mnogih klubova širom Europe.

Uprkos njegovoj mračnoj prošlosti, klubovi su odlučili zaboraviti njegova nedjela i boriti se za njegov potpis. Prema informacijama uglednog Athletic-a, Juventus, Borussia Dortmund, Napoli, Benfica i Marseille su se borili za potpis mladog talenta. Na kraju je Marseille uspio postići dogovor s Greenwoodom i u ovom trenutku su samo preostali ljekarski pregledi i potpisivanje ugovora kako bi transfer bio zvanično zaključen.

Manchester United će primiti oko 30 miliona eura od Marseillea za transfer Greenwodod, iako je igrač još uvijek formalno vezan za njih. Brightonov bivši trener Roberto de Zerbi će biti taj koji će sarađivati s mladim talentom u Marseilleu.

Nakon što je oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza i povlačenja optužbi od strane njegove djevojke, Greenwood je spreman krenuti sa novim početkom u Marseilleu i dokazati se na nogometnom terenu. Ovaj transfer predstavlja veliki korak naprijed za njega i priliku za ponovni uspon u karijeri.

Greenwoodova priča pokazuje da talent i fokus na igru mogu prevagnuti nad prošlošću. Iako su mnogi bili skeptični zbog njegove kontroverzne prošlosti, Marseille je odlučio da mu pruži drugu šansu. Ostaje vidjeti hoće li mladi nogometaš opravdati povjerenje koje mu je klub ukazao i nastaviti svoj uspon ka vrhu europskog fudbala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -