Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaDževad Alihodžić imenovan novim generalnim sekretarom Krovne kuće bh. košarke

Dževad Alihodžić imenovan novim generalnim sekretarom Krovne kuće bh. košarke

Na nedavnoj konferenciji za medije, Savez bh. košarke je saopćio sretnu vijest – Dževad Alihodžić je imenovan novim generalnim sekretarom ove institucije. Ovu vijest je potvrdio predsjednik Saveza, Dalibor Miloš, koji je istaknuo kako je ovo najbolji mogući izbor za bh. košarku.

Dževad Alihodžić, nekadašnji košarkaš reprezentacije Bosne i Hercegovine u periodu od 1995. do 2001. godine, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog ove imenovanja, naglašavajući svoju želju da doprinese razvoju košarke u zemlji.

“Radujem se što sam pronašao zajednički jezik sa Upravnim odborom i prihvatio ovu poziciju. Želim dati svoj doprinos da košarka u Bosni i Hercegovini napreduje. Kao sport sa bogatom tradicijom, moramo riješiti probleme koji postoje i raditi zajedno na stvaranju pozitivne atmosfere”, izjavio je Alihodžić.

Alihodžić je ostvario najveće uspjehe sa reprezentacijom Jugoslavije, osvojivši svjetsko juniorsko prvenstvo 1988. godine i kadetsko prvenstvo Evrope 1985. godine. Karijeru je započeo u ekipi Čelika, da bi kasnije igrao za sarajevsku Bosnu, Cibonu, Ulkerspor, Sankt Petersburg Lionse, Strasbourg i Scafati Basket.

Imenovanje Dževada Alihodžića na mjesto generalnog sekretara Krovne kuće bh. košarke donosi nova očekivanja i nade za razvoj ovog sporta u zemlji. Svi zajedno, kako Alihodžić ističe, moraju dati svoj doprinos i raditi naporno kako bi košarka u Bosni i Hercegovini ostvarila napredak kakav zaslužuje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -