Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinFilm/TVFilm "Sakupljač duša" - jezivi horor koji šokira publiku

Film “Sakupljač duša” – jezivi horor koji šokira publiku

Redatelj Oz Perkins donosi nam novi, jezivi horor film “Sakupljač duša”, koji je postao hit na kino blagajnama i dobio brojne kritičarske pohvale. U glavnim ulogama su Maika Monroe, Nicolas Cage i Blair Underwood.

Film je režirao sin slavnog glumca Anthonyja Perkinsa, koji je upamćen po ulozi psihotičnog Normana Batesa u kultnom filmu “Psiho” Alfreda Hitchcocka. Sin je naslijedio talenat od oca, ali je stvorio svoj vlastiti jezivi svijet.

Radnja filma prati agenta FBI-ja Lee Harker, koja se pridružuje timu koji istražuje serijskog ubojicu poznatog kao Dugonogi. Ubojica cilja obitelji i ostavlja šifrirane poruke s potpisom Dugonogog na mjestima zločina. Istražiteljima je izuzetno teško pronaći tragove, jer ne postoje dokazi da je Dugonogi bio prisutan u domovima žrtava.

“Sakupljač duša” je brutalan i šokantan film, koji će mnoge gledatelje držati napetima od početka do kraja. Redatelj Perkins se koristi neugodnom glazbom i iznenadnim rezovima kako bi stvorio nelagodu kod publike. Glumačka ekipa je izvrsna, a posebno se ističe Maika Monroe kao inteligentna i pronicljiva agentica Harker te Nicolas Cage u ulozi Dugonogog, koji je jezivo uvjerljiv.

Film je uspješan i financijski, već je u prvom vikendu prikazivanja zaradio desetak milijuna dolara. Iako nije kopija nekog prethodnog filma, redateljevi uzori su vidljivi tijekom gledanja. “Sakupljač duša” je nervozan, tjeskoban i duboko mračan film koji ne nudi optimizam, ali će zasigurno zadovoljiti znatiželju publike koja želi otkriti istinu.

Ocjena filma je 8.5, a preporučuje se svim ljubiteljima horora koji žele doživjeti nešto drugačije i zastrašujuće.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -