Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSkandalozan snimak: Napadač na Trumpa promatrao s krova dok su mu ljudi...

Skandalozan snimak: Napadač na Trumpa promatrao s krova dok su mu ljudi signalizirali

Na nedavno objavljenom snimku koji je New York Post podijelio javnosti, mogu se vidjeti nekoliko osoba kako ukazuju na napadača koji se penje na krov zgrade udaljene oko 130 metara od mjesta događaja. Građani su u panici pokušavali privući pažnju policajaca na prijetnju koja im se odvija pred očima.

Na snimku se jasno vidi kako napadač, poznat kao Crooks, kotrlja i puzi po krovu. Građani su frenetično gestikulirali i ukazivali na njega, uz povike upućene policiji. “Pogledajte kako svi pokazuju,” čuje se osoba koja govori na snimku.

Desetak sekundi nakon što je signalizacija započela, napadača su primijetili i neki od prisutnih su povikali “policajče” i “on je na krovu”, pokušavajući usmjeriti pažnju policajaca ka njemu. No, nažalost, na snimku možemo vidjeti nedostatak reakcije policije na ovu očiglednu prijetnju.

Podsjećamo, tokom napada na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, on je ranjen metkom u uho, dok je jedna osoba izgubila život, a dvoje ranjenih su prevezeni u bolnicu i nalaze se u stabilnom stanju. Napadač je na kraju likvidiran.

Sinoć je Donald Trump prvi put javno nastupio nakon napada, na nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke u Milwaukeeju. Dočekan je burnim ovacijama i oduševljenjem svojih pristalica, dok je na desnom uhu nosio zavoj kao podsjetnik na traumu koju je pretrpio.

Ovaj šokantan snimak još jednom postavlja pitanje o efikasnosti sigurnosti i propustima koje su se dogodile u zaštiti bivšeg predsjednika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -