Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportOstali sportoviMedalje na Plazma Sportskim igrama mladih otišle u brojne gradove u BiH

Medalje na Plazma Sportskim igrama mladih otišle u brojne gradove u BiH

Plazma Sportske igre mladih, najveći sportski događaj za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini, završile su sa uspjehom i ovogodišnje finale bilo je podijeljeno u dvije smjene. Prva smjena održana je od 18. do 20. juna, dok je druga uslijedila od 8. do 10. jula u Sarajevu.

Prva smjena finala uključivala je takmičenja između dvije vatre, atletike, stolnog tenisa i šaha. Više od 1.600 takmičara iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, uključujući i najmlađe SIM-ovce, boravili su u Sarajevu i uživali u sportskim nadmetanjima i druženju. Ova prva smjena finala prošla je bez ikakvih problema i uspješno je okončana.

Nakon prve smjene, druga smjena finala donijela je takmičenja u malom nogometu, rukometu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku i tenisu. I ovaj dio finala okupio je veliki broj takmičara iz cijele zemlje. Uz sportska nadmetanja, organizirane su i edukativne radionice o važnosti uticaja klimatskih promjena na sport i život općenito.

Plazma Sportske igre mladih su i ove sezone radile na promociji olimpijskih i sportskih vrijednosti, tolerancije i fair playa u saradnji sa Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine. Igre su bile podržane od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta u ranijim fazama takmičenja, dok su u završnoj fazi bile partneri Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo i Općina Ilidža.

Ovo takmičenje svake godine okuplja sve veći broj djece i mladih iz cijele zemlje, pružajući im priliku za sportsko nadmetanje, druženje i zabavu. Medalje su ove godine otišle u Brčko, Čapljinu, Bijeljinu, Zenicu, Obudovac, Kozarsku Dubicu, Foču, Tuzlu, Modriču, Gračanicu, Konjic, Srebrenik, Nevesinje, Kalesiju i Gradačac, što svjedoči o njihovoj sportskoj snazi i talentu.

Plazma Sportske igre mladih već su postale jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Bosni i Hercegovini i svake godine privlače sve više mladih sportista koji žele predstavljati svoje gradove i uživati u sportskoj atmosferi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -