Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaŠef kavačkog klana zaprijetio smještanjem Belivuku i Miljkoviću u Srbiji

Šef kavačkog klana zaprijetio smještanjem Belivuku i Miljkoviću u Srbiji

Šef kriminalnog klana iz Crne Gore, Radoje Zvicer, zaprijetio je da će “odrati nekog jakog” ukoliko se Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću smjeste u Srbiji. Ova prijetnja uslijedila je nakon hapšenja grupe okupljene oko Belivuka u februaru 2021. godine u Beogradu, pišu crnogorske “Vijesti”.

Prepiska između Zvicera i Cetinjanina Nenada Kaluđerovića otkriva da je strahovao da će Belivuk i Miljković biti namješteni. Kaluđerović je predložio da advokati Beograđana vrše pritisak na tužilaštvo i o tome izvještavaju medije. Također, spomenula se veza između Belivuka i “brata od Vučića”, predsjednika Srbije.

Zvicer je komentarisao predsjednika i tvrdio da je posrijedi politička igra.

U transkriptima koje je dostavio EUROPOL, vidi se da su Zvicer i Kaluđerović mjesecima planirali zločine i da je klan imao utjecaj u Crnoj Gori. O optužbama protiv članova klana, uključujući i Belivuka i Miljkovića, raspravljali su redovno.

Specijalni tužitelji tvrde da je Kaluđerović pružao podršku članovima klana, čisteći put dok su prevozili otetog škaljarca Mila Radulovića i učio vođu Slobodana Kašćelana kako se riješiti tijela ubijenih Barana.

Protiv članova klana, uključujući i Zvicera, postoji nekoliko optužnica. U njima su navedene i uloge u trostrukom ubistvu.

Ova prijetnja i prepiska samo dodatno potvrđuju opasnost koju ovakve kriminalne grupe predstavljaju i potrebu za adekvatnom akcijom pravosudnih organa kako bi se stalo na kraj njihovim kriminalnim aktivnostima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -