Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetAtentat na Trumpa: Šansa za povratak u Bijelu kuću veća od 70...

Atentat na Trumpa: Šansa za povratak u Bijelu kuću veća od 70 posto

Srećom po Trumpa, napadač koji je identifikovan kao Thomas Matthew Crooks nije uspio da ga pogodi, a metak je pogodio Trumpovo uho. Nažalost, dvije osobe su teško povrijeđene, a ubijen je Corey Comperatore.

Iako je Trump i prije ovog atentata bio u blagoj prednosti zbog lošeg zdravstvenog stanja Joea Bidena, aktuelnog predsjednika SAD-a, mišljenje koje prevladava među analitičarima je da je ovaj događaj zacementirao pobjedu Trumpa, iako do izbora ima još tri mjeseca.

Ankete kažu da je Trump sada daleko ispred Bidena, a jedna analiza pokazuje da je njegova šansa za povratak u Bijelu kuću nešto više od 70 posto. Biden, s druge strane, je na oko 17 posto.

Historija jasno govori šta slijedi Predsjednik Roosevelt je izabran na platformi međunarodne izolacije i neuključivanja SAD-a u globalni rat. Upravo to su bile teme koje su građane SAD-a povezale i ujedinile iza lidera i žrtve. Isti slučaj se sada primjenjuje na Trumpa. Američki građani su spremni stati iza osobe koju smatraju liderom i žrtvom.

Ovaj napad na Trumpa može se smatrati ključnim trenutkom koji bi mogao značajno utjecati na ishod predstojećih izbora. Očekuje se da će Trumpov tim koristiti ovaj incident u kampanji kako bi naglasio njegovu hrabrost i liderstvo.

Svi željno iščekujemo rezultate predstojećih izbora, ali trenutni trendovi pokazuju da je Trumpova šansa za povratak u Bijelu kuću vrlo visoka. Građani SAD-a su pokazali da su spremni podržati lidera kojeg smatraju žrtvom i zagovornikom svojih vrijednosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -