Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaBudva oborila rekord: Najtoplije more u posljednjoj deceniji

Budva oborila rekord: Najtoplije more u posljednjoj deceniji

Uzbudljive vijesti stižu iz Crne Gore, tačnije iz popularnog ljetovališta Budva. Prema podacima lokalne RT Budva, temperatura mora danas je dostigla nevjerovatnih 28,1 stepen Celzijusa, čime je oboren desetogodišnji rekord.

Na današnji dan, 2012. godine, Budvansko more je bilježilo najvišu temperaturu od 27,7 stepeni, ali ova cifra je značajno premašena. Uprkos tome, ne tako davne 2022. godine, temperatura mora u Budvi je bila najniža u posljednjoj deceniji, sa svega 23,3 stepena.

Prosječna temperatura mora u julu u Budvi iznosi oko 25,6 stepeni, pri čemu najniža mjerna vrijednost iznosi 22,6 stepeni, a najviša dostiže 29 stepeni Celzijusa. Međutim, nakon ovog izvanrednog rekorda, stručnjaci iz meteoroloških službi predviđaju blagi pad temperature morske vode, očekivan na narednih 10 dana – na 25,8 stepeni.

Ova vijest sigurno će obradovati turiste koji planiraju posjetiti Budvu tokom ljeta. Idealna kombinacija visokih temperatura i toplih kristalno čistih voda čini ovu destinaciju privlačnom za obitelji i ljubitelje sunca i mora. Također, ovaj rekord privlači pažnju svjetskih medija, što bi moglo rezultirati još većom posjetom i turističkom prometovanju za crnogorsko ljetovalište.

Budva je jedno od najpopularnijih jadranskih ljetovališta, a ovakvi događaji samo potvrđuju njenu reputaciju kao destinacije sa izuzetnim atmosferom i prirodnim ljepotama. Svi zainteresovani turisti trebaju osigurati svoje mjesto na vrijeme i pripremiti se za uživanje u nestvarno visokim temperaturama mora kakve se rijetko viđaju. Ukoliko ste ljubitelj sunca i tople vode, Budva je definitivno pravo mjesto za vas.

Budvansko more je još jednom dokazalo da čuda i rekordi nisu samo rezervisani za egzotične destinacije. Crna Gora, sa svojim prekrasnim primorskim gradovima, predstavlja pravu oazu za sve ljubitelje sunca i mora. Ako već niste, posjetite Budvu i uživajte u neprocjenjivim ljepotama koje ova destinacija pruža. S obzirom na ovogodišnji rekord, vrijeme je da se zaputite ka Budvi i iskusite nezaboravne trenutke na crnogorskoj obali.{DODATI BUHTU ZA SEO: Budva, more, temperatura, rekord, turizam, ljetovalište, Crna Gora

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -